Dagens rett: Grov-snurr

Nydelig grov gjærbakst med søtt fyll.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 10


Marit, Ådne, Erle Amali og Elin fra Røn skule står bak dette søte vinnerbidraget i konkurransen om å lage " Fremtidens skolebrød".

Ingredienser: 5 dl melk
50 g gjær
25 g olje
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
490 g sammalt hvete, grov
300 g hvetemel
ca. 1 dl jordbærsyltetøy

Fremgangsmåte:

Varm opp melken til den er fingervarm, 37 oC. Smuldre gjæren og rør den ut i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene, utenom jordbærsyltetøyet. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle deigen til en rektangel. Smør ut jordbærsyltetøyet, som en rullekake. Rull rektangelet sammen og skjær opp i 2 cm biter, ca. 10 stykker. Legg grovsnurrene med snittet ned på en bakeplate med bakepapir. Dekk til med et klede og la dem stå på et lunt sted i ca. 30 minutter. Pensle med vann.

Stekes midt i ovnen ved 200 oC i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 23/08 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også