Når høststormene herjer utenfor stuedøra er det godt å sitte inne. Gjerne med noe godt å spise på!

Her er noen gode snacks for hustrige høstkvelder:

Sprøstekte potetbåter
Poteter er rike på både c-vitamin, fiber og jern, og sprøstekte potetbåter er en sunn og god snacks om passer perfekt til for eksempel sofakos!

Ingredisenser:
  • 10 Mandelpoteter
  • 1 Hvitløkbåt
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 Boks(er) Salsa
  • 1 dl Matyoghurt
  • Salt og pepper

  • Fremgangsmåte:
    Vask potetene godt og del dem i passende båter. Finhakk hvitløk og bland med olje, salt og pepper. Vend potetene i oljen. Bak potetene i ovnen ved 220 grader i ca. 50 minutter, til de er sprø og gylne. Server med en dipp av ferdigkjøpt salsa blandet med matyoghurt.

    Avocadosuppe


    Ingredienser:
  • 1,5 l hønsebuljong
  • 2 dl Kremfløte
  • 2 store avocado
  • saft av 1/2 sitron
  • 2 dl tørr hvitvin

  • Fremgangsmåte:
    Kok opp buljongen og avkjøl den. Visp fløten. Del avocadoen, ta ut steinen og fruktkjøttet fra skallet. Kjør kjøttet i food processor med sitronsaften. Bland i vin, kald buljong, salt og pepper og til slutt kremen. Smak godt til med litt sennep, salt og nykvernet pepper.

    Varme brownies med salte peanøtter
    Passer godt med vaniljeis og varm karamellsaus

    Ingredienser:
  • 2 plater 70 % mørk sjokolade
  • 200 gr meierismør
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl mel
  • 1 ts vaniljepulver (sukker)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pose salte peanøtter

  • Fremgangsmåte:
    Brekk opp den mørke sjokoladen og legg det i en kjele som du varmer i vannbad slik at det smelter. Smelt smøret. Bland begge disse til sjokoladesmør. Lag eggedosis av egg og sukker. Ha i sjokoladesmøret i eggedosisen. Sikt melet og bakepulver og vaniljesukker og vend det inn i massen til slutt. Smakssett med peanøtter hvis du liker det. Stekes på 140 grader i 40 minutter i en liten langpanne. Bruk bakepapir.

    Varm hjemmelagd karamellsaus
    Perfekt på brownies, karamellpudding og kaker.

    Ingredienser:
  • 2 dl Kremfløte
  • 1 dl Sukker
  • 1 dl Lys sirup
  • 100 g Smør

  • Fremgangsmåte:
    Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, noe som tar ca 10-15 minutter. Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøle ned. Tilsetter du brunt sukker i steden for vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak.

    Kilder: dinmat.no, tine.no, sanabona.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!