Sugen på sjokolade?
Her får du oppskriften på noe digg som smelter på tungen din..
- Oppskriften er hentet fra Matinorden.no
- Snart helg, noe som for mange er synonymt med kosetid! Og visst er det viktig å unne seg noe godt å spise av og til!
Hvis du elsker sjokolade og samtidig har lyst å smake noe nytt og litt annerledes, skal du prøve ut denne fristende oppskriften..
Sjokolade og pinjeterte
Ingredienser:
Til fire porsjoner
- 1 dl pinjekjerner (eller andre nøtter)
- 130 g smør
- 75 g mørk sjokolade
- 1,5-2 dl sukker
- 2 Egg
- 1,5 dl hvetemel
- 2 ss kakao
- Eventuel kan det brukes:
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss pulverkaffe
- 1 ss cognac eller kaffelikør
- Gjør slik
1. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de får en gyllen farge.
2. Smelt smøret i en kjele og trekk av varmen.
3. Knus sjokoladen og smelt den i det varme smøret.
4. Rør så inn sukkeret og eggene.
5. Bland mel, kakao og pinjekjerner sammen i en bolle og vend det inn i sjokoladerøren.
6. Fordel røren i en smurt terte- eller kakeform. Stekes på 175 °C i 10-15 minutter.
- Oppskriften er hentet fra Matinorden.no
Denne saken ble første gang publisert 28/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.