Sugen på sjokolade?

Her får du oppskriften på noe digg som smelter på tungen din..

Sist oppdatert
  • Oppskriften er hentet fra Matinorden.no
  • Snart helg, noe som for mange er synonymt med kosetid! Og visst er det viktig å unne seg noe godt å spise av og til!

    Hvis du elsker sjokolade og samtidig har lyst å smake noe nytt og litt annerledes, skal du prøve ut denne fristende oppskriften..

Sjokolade og pinjeterte


Ingredienser:

Til fire porsjoner
  • 1 dl pinjekjerner (eller andre nøtter)
  • 130 g smør
  • 75 g mørk sjokolade
  • 1,5-2 dl sukker
  • 2 Egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 ss kakao
  • Eventuel kan det brukes:
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss pulverkaffe
  • 1 ss cognac eller kaffelikør
  • Gjør slik

    1. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de får en gyllen farge.

    2. Smelt smøret i en kjele og trekk av varmen.

    3. Knus sjokoladen og smelt den i det varme smøret.

    4. Rør så inn sukkeret og eggene.

    5. Bland mel, kakao og pinjekjerner sammen i en bolle og vend det inn i sjokoladerøren.

    6. Fordel røren i en smurt terte- eller kakeform. Stekes på 175 °C i 10-15 minutter.
  • Oppskriften er hentet fra Matinorden.no

Denne saken ble første gang publisert 28/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også