Dagens rett: Sufflé med ost og spinat
Overrask med en hjemmelaget sufflé i kveld!
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Ingredienser:
3 ss smør
4 ss hvetemel
3 dl melk
5 stk egg
Fyll:
1 stk finhakket sjalottløk
200 g frisk spinat
150 g cheddar
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Varm stekeovnen til 180 °C.
Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer.
Fres 1 finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett. Bland det inn i suffleen sammen med revet ost. Smak til med salt og pepper.
Stivpisk eggehvitene og rør dem forsiktig inn - 1/3 om gangen. Hell røren forsiktig i en smurt ildfast form. Stek suffléen ca. 45 minutter.
Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
Porsjonssufflé
Du kan også fordele sufflérøren i fire porsjonsformer, som på bildet. Da blir steketiden rundt 20 minutter.
Dagens rett leveres i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 08/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.