Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig

Ingredienser:

3 ss smør
4 ss hvetemel
3 dl melk
5 stk egg

Fyll:
1 stk finhakket sjalottløk
200 g frisk spinat
150 g cheddar
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Varm stekeovnen til 180 °C.

Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer.

Fres 1 finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett. Bland det inn i suffleen sammen med revet ost. Smak til med salt og pepper.

Stivpisk eggehvitene og rør dem forsiktig inn - 1/3 om gangen. Hell røren forsiktig i en smurt ildfast form. Stek suffléen ca. 45 minutter.

Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.

Porsjonssufflé

Du kan også fordele sufflérøren i fire porsjonsformer, som på bildet. Da blir steketiden rundt 20 minutter.

Dagens rett leveres i samarbeid med Mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!