Dagens rett: Skinkegrateng
Skinkegrateng er enkel og sunn middag, som gjør seg nesten selv i ovnen.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
300 g kokt skinke i biter
½ stk løk, finhakket
1 stk purre i tynne ringer
1 ss olje til steking
4 stk egg
4 dl skummet melk
4 ss cottage cheese
1 ts salt
½ ts pepper
50 g revet hvitost, halvfet
Fremgangsmåte:
1. Varm olje i en panne og surr løken til den er blank. Tilsett skinke og purre og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.
2. Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over.
3. Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt. Hell over eggeblandingen og stek den på 200 grader, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge.
Serveres med ferskt grovt brød og salat.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
-
Denne saken ble første gang publisert 14/10 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.