Dagens rett: Kyllingfilet med lun helkornsalat

Dette er et knallsunt og kjempegodt alternativ til den tradisjonelle søndagsmiddagen.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk kyllingfilet

Lun helkornsalat:
150 g hel spelt
1 stk kyllingbuljongterning
1 stk radicchio rosso
1 stk vårløk
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
2 ss revet parmesan

Fremgangsmåte:

Kok opp 1 liter vann med buljongterningen og kok spelten i ca. 30 minutter eller til den er mør.

Imens spelten koker kan du steke kyllingfiletene i smør eller olje i en stekepanne i ca. 4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper og la fileten hvile til salaten er ferdig.

Sil fra kokevannet på spelten og hell de kokte kornene tilbake i kjelen. Bland strimlet radicchio rosso og vårløk inn i spelten sammen med sitronsaft og olivenolje. Fres til salaten akkurat faller sammen. Smak til med salt og pepper.

Tips: For å korte ned koketiden på spelten er det en fordel å bløtlegge kornene på forhånd.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 03/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også