Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

100 g lyse rosiner
½ dl rom evt romessens
250 g daggammel loff
125 g sukker
100 g smør
6 stk egg
5 dl helmelk eller lettmelk
1 ts vaniljesukker
2 ts sitronsaft
1 ts malt kanel
1 stk eple

vaniljesaus

Fremgangsmåte:

La rosinene trekke i rom (event romessens blandet med vann) i noen timer eller over natten. Skjær loff en i terninger og fordel dem på en stekeplate. Rist dem i stekeovnen ved 225 grader i ca 5 minutter til de er tørre.

Pisk sammen sukker, smør, egg, melk, vaniljesukker, sitronsaft og kanel i en stor bolle. Skrell eplet og skjær det i små terninger. Ha dem i bollen sammen med brødterninger og rosiner. La væsken trekke inn i brødet.

Fyll blandingen over i en 1½ liters brødform som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek brødpuddingen i vannbad nederst i stekeovnen ved 175ºC i ca 1 time. Servér den varm eller lun med vaniljesaus.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!