• Denne saken er skrevet av Matinorden.no!
  • Punsjboller er snadder når som helst på året og passer fint å servere gjester eller bare kose seg med på egenhånd!

    Ingredienser:

    200 g hele sukkerkavringer
    400 g melis
    250 g smør
    200 g kokesjokolade
    2 ss kakao
    2 Egg
    1 ss vaniljesukker (med ekte vanilje)
    1-2 ss romessens

Tilberedning av punsjboller


Porsjoner: 4
  • 1 Ha sukkerkavringene i en hurtigmikser og kjør noen runder. Når de er finmalte, has melis, kakao og vaniljesukker i. Kjør noen runder.
  • 2 Ta i eggene og kjør noen runder igjen. Smelt smør og kokesjokolade i en kasserolle på lav varme.
  • 3 Ha i romessens og hell blandingen sakte i det tørre. Kjør til jevnt.
  • 4 Sett deigen kaldt i kjøleskapet. Du kan godt la den stå i noen dager i en bolle med plast over. Men tett godt så ikke alt i kjøleskapet lukter rom. Ta den ut i romtemperatur cirka en time før du skal lage dem.
  • 5 Vask hendene godt, og rull passe store kuler når massen er blitt myk. De er best bare som en munnfull, så ikke lag dem for store.
  • 6 Rull dem til slutt i konfektstrø, kakao eller kokosmasse. Du kan også smelte litt kokesjokolade og dyppe kulene i sjokolade med en skje. Da bør kulene ha vært en tur i kjøleskapet igjen så de er kalde. Plasser dem gjerne i små papirformer.
  • 7 Oppbevares kaldt, gjerne i en boks med lokk, til du skal servere dem.
  • 8 TIPS: Hvis du skreller av noen biter appelsinskall med potetskreller og legger bitene i et lukket syltetøyglass med kakaoen en stund, vil du få en liten smak av appelsin på de kulene du ruller i kakao. Vask appelsinen godt før du skreller den.
  • Denne saken er skrevet av Matinorden.no!
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!