Dagens rett: Påskeharer

Påskeaften er en god anledning å nyte påskeharer i alle varianter. Disse påskeharene av deilig hvetedeig er en artig vri, og smaker veldig godt.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels


Ingredienser:

100 g smør
3 dl melk
1 pk. gjær
250 mg safran eller 1 ts gurkemeie
1 l hvetemel
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
½ ts salt

egg til pensling

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha safran (gurkemeie) i melkeblandingen og bland til krydderet er løst opp. Elt i mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Del deigen i 24 like store deler. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører. Sett harene til etterheving (20-30 minutter).

Pensle harene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 min. Avkjøl dem på rist.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 10/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også