Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

350 g mørbrad av storfe (oksemørbrad)
3 ss olje
300 g frisk grønn asparges
2 stk. rødløk
125 g frisk babymais
100 g frisk spinat
2 stk. kjøttbuljongterning
3 ss vann
1 ts finhakket rød chili
50 g skåldede mandler
1 ss frisk timian

Fremgangsmåte:

Skåld mandlene, tørk dem og rist dem litt i tørr panne/wok. Skrell den nederste delen av aspargesene mens de ligger på bordflaten. Skjær i biter, men behold tuppene hele. Skjær rødløk i båter og babymais i 3.

Skjær kjøttet i så tynne skiver som mulig. Stek det i litt olje til det får farge og ta det ut. Stek løken til den er myk, tilsett aspargesstenglene, babymais og kjøtt, og stek videre i noen minutter. Ha i vann, buljongterning som er knust med gaffel (har du ikke kjøttbuljong kan du bruke kyllingbuljong), spinat i grove strimler (fjern grove stilker) og evt. hakket chili.

Kok til alt er gjennomvarmt og spinaten har falt sammen. Ha på skåldede mandler og friske timianblader ved servering. Server kokt ris eller lyst brød til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!