Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

400 g laksefilet eller ørretfilet
4 ss smør
2 båt hvitløk
1 ss hvetemel
2 dl melk
2 ss sitronsaft
1 stk. sitron
3 dl crème fraîche eller crème fraîche naturell 10 %
6 stk. vårløk
4 ss bladpersille, finhakket
400 g pastaskjell

Fremgangsmåte:

1. Skjær ørret-/laksefileten i terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun fiskefilet i to omganger ved middels varme. Sett fisken til side. 2. Finhakk hvitløken og snitt vårløken. La det surre på svak varme i ca. 2 minutter. Tilsett hvetemel under omrøring.

3. Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og kremfløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca. 2 minutter under forsiktig omrøring.

4. Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen. Server med en grønn salat.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!