Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

¾ kg gulrot
3 dl vann
½ ts salt

Saus:
4 dl melk
2 ½ ss hvetemel
salt
¼ ts malt hvit pepper
1 ss klippet kruspersille
1 ss smør

Fremgangsmåte:

1. Rens og del gulrot i skiver eller biter. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.

2. Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør. Rør inn gulrotbitene.

3. Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!