Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 16


Ingredienser:

8 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts malt kardemomme
60 g smør
3 dl melk
1 pk. gjær
1 stk. sammenvispet egg til pensling

valmuefrø til pynt

Fremgangsmåte:

Bland mel, sukker og kardemomme. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm. Rør ut gjæren i væsken. Hell den i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.

Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss valmuefrø på. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter.

Grove horn Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt 2 - 4 dl av hvetemelet med sammalt hvete, fin eller grov. Bruk sesamfrø på toppen.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!