I morgen er det morsdag, hva med å overraske med en hjemmelaget jordbærkake med hjertefasong?

Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels


Ingredienser:

Sukkerbrød:
5 stk. egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

0,66 liter fløte
1 pakke rød gele

1 kurv jordbær i skiver og båter
1 stk. banan i skiver
2 stk. kiwi i skiver

evt marsipanroser til pynt

Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken.

Tegn et hjerte på en papplate og skjær etter det. Ta vare på de sukkerbrødstykkene som blir til overs, de kan du bruke sammen med fyllet for å heve kaken og få fin fasong på den. Fyllet består av krem, bananskiver, kiwi og jordbærskiver.

Så legges et lag med krem oppå kaken sammen med jordbærskiver som legges tett i tett slik at de dekker hele overflaten. Deretter tar du en pakke rød gelé, koker opp og pensler over bærene før den stivner. Pass på at geleen ikke er for varm når du tar den på, da smelter kremen. Pass på at alle bærene blir dekket. Et lite melisdryss til slutt - og en liten jordbærrose på toppen - voilà!

Tips: Dynk gjerne sukkerbrødbunnen i eplemost eller appelsinjuice og husk å være sjenerøs med krem, frukt- og bærfyll (om ønsker, kan du godt bruke mer frukt og bær en det er oppgitt).

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!