Dagens rett: Karbonade med speilegg og salsa

Kjapp middag som passer godt også til kvelds.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. egg

Karbonade:
400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¼ g pepper
ca. ½ ss finhakket frisk timian

Tomatsalsa:
2 stk. tomat
1 ss virgin olivenolje
½ ts sukker
salt og pepper
ca. 2 ss finhakket frisk basilikum
litt flaksalt

Fremgangsmåte:

Bland kjøttdeigen med salt, pepper og litt hakket timian. Form til fire karbonader. Stek dem 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.

Finhakk tomatene. Bland sammen dressingen og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over tomatbitene og dryss finhakket basilikum over.

Slå egget i varm panne med litt smør og stek det til hviten stivner og plommen fortsatt er litt rennende (her er egget stekt i en hjerteform). Legg egget over karbonaden, og server sammen med tomatsalsa og friske urter.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 27/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også