Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. egg

Karbonade:
400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¼ g pepper
ca. ½ ss finhakket frisk timian

Tomatsalsa:
2 stk. tomat
1 ss virgin olivenolje
½ ts sukker
salt og pepper
ca. 2 ss finhakket frisk basilikum
litt flaksalt

Fremgangsmåte:

Bland kjøttdeigen med salt, pepper og litt hakket timian. Form til fire karbonader. Stek dem 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.

Finhakk tomatene. Bland sammen dressingen og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over tomatbitene og dryss finhakket basilikum over.

Slå egget i varm panne med litt smør og stek det til hviten stivner og plommen fortsatt er litt rennende (her er egget stekt i en hjerteform). Legg egget over karbonaden, og server sammen med tomatsalsa og friske urter.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!