Dagens rett: Ovnbakt kylling med tomat og brie

Denne retten lager seg nesten selv!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 ss olivenolje
1 stk. finhakket løk
150 g finhakket spekeskinke eller bacon
4 stk. kyllingfilet, evt. strimlet kyllingkjøtt
1 båt finhakket hvitløk
300 g langkornet middagsris
1 stk. kyllingbuljongterning
½ l tomatsaus eller pastasaus
½ potte hakket frisk basilikum
salt og kvernet pepper
200 g brie i skiver

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 180 °C.

Varm oljen i en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen. Tilsett løken og fres den til den er myk og blank. Tilsett spekeskinke eller bacon og fres videre i ca. 2 minutter. Tilsett kylling og hvitløk og fres videre til kyllingen har fått litt farge. Rør inn ris, tomatsaus, buljongterning og ca. 1/2 l vann. Krydre med salt og pepper, og kok opp. Sett lokk på pannen, eller dekk med folie og sett inn i stekeovnen. Bak i ovnen i ca. 30 minutter, eller til risen har absorbert det meste av væsken.

La pannen hvile på benken med lokket på i 5 minutter. Rør inn hakket basilikum. Sett på grillelementet i ovnen. Legg brien som et lokk på toppen av risen og plasser pannen under grillen i ca. 5 minutter eller til osten begynner å smelte og bli gyllen. Dryss over basilikum og server.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 04/06 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også