Dagens rett: Sursøt kyllingwok

En kjent kinesisk smak av sursøt saus som også kan brukes med svinekjøtt og kalkunfilet.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

350 g kyllingfilet
2 ss olje
1 stk. stor gulrot
1 stk. oransje paprika
2 skive frisk ananas
3 stk. vårløk
100 g små frosne erter
50 g usaltede cashewnøtter

Saus:
2 ss honning
2 ss søt chilisaus
1 ss hvitvinseddik
2 ss soyasaus

Fremgangsmåte:

Skjær kylling, gulrot og paprika i strimler (bruk gjerne gul paprika istedenfor oransje). Del ananas og vårløk i biter.

Stek kylling i 1 ss olje til den får litt farge - i 2 minutter. Tilsett cashewnøtter, gulrot og vårløk. Stek i 1 minutt og ha i paprika og ananas. Stek i 2 minutter til.

Rør chilisausen inn i honningen og bland i resten. Hell det over wokblandingen, ha i erter, og varm det til ertene er varme.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 15/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også