Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

600 g benfritt storfekjøtt av høyrygg eller bog
2 ss smør til steking
6 stk. potet
3 stk. gulrot
1 skive kålrot (tykk skive)
1 stk. persillerot
4 dl vann med buljong
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i terninger og brun det i små porsjoner.

2. Ha kjøttet i en gryte og hell over vann/buljong. Tilsett grønnsaker og poteter skåret i terninger og la alt trekke på middels varme til alt er mørt.

3. Rør minst mulig slik at lapskausen ikke blir grøtet, men pass på at den ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.

Lapskausen kan godt lages uten bruning. Rester av kokt kjøtt kan gjerne brukes.

Server med grovt brød eller flatbrød og tyttebær.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!