Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

3 dl tørr hvitvin
1 ½ dl sukker
3 stk. stjerneanis
2 stk. hel kanel
14 stk. klementin

Fremgangsmåte:

La vinen få koke opp med sukker og krydder. Skal få koke ca 10 minutter under lokk. Skrell klementiner så alt det hvite blir borte. Legg dem i en trang form eller gryte. Hell den varme laken over.

La det stå avkjølt noen timer. Bytt plass på klementinene så alle får et skikkelig lakebad.

Legges pent opp og serveres med iskrem, pisket krem eller vaniljekesam.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!