Dagens rett: Skogsgryte
Dette er en gammel slager, en fyldig gryte med mye smak.
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
700 g flatbiff av storfe eller stek
2 ss margarin til steking
1 stk. løk
2 stk. gulrot
1 stk. persillerot 5 stk. knuste einebær
4 dl vann
200 g frisk sjampinjong
5 ss seterrømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
2 ss solbærsaft
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket timian
Fremgangsmåte:
1. Skjær kjøttet i terninger.
2. Brun kjøttet i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.
3. Skjær løken i båter. Gulrot og persillerot skjæres i skiver. Ha det i gryten sammen med knust einerbær.
4. Ha i vann. La det få et oppkok og trekke i ca. 30 minutter.
5. Stek soppen i en stekepanne og ha det i gryten. Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Hell det over i gryten sammen med soldbærsaft, salt, pepper og timian.
6. La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter.
Servers med kokte poteter og tyttebær.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 12/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.