Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

350 g ytrefilet av svin
5 ss sesamfrø
2 ss olje
250 g brokkoli
200 g sukkererter
3 stk. vårløk
100 g bønnespirer
3 ss vann

Marinade:
3 ss honning
2 ss soyasaus
1 ss tomatpuré
½ ss finrevet fersk ingefær

Fremgangsmåte:

Skjær svinefileten i strimler, ca. 1/2 cm tykke. Smelt honningen litt, og bland sammen marinaden. Legg kjøttstrimlene i, og la det stå kjølig i 1 time. Rist sesamfrø i tørr panne på middels temperatur til de har fått farge. Sett dem til avkjøling.

Skjær stilkene av brokkolien, og skrell den før de deles i 1/2 cm tykke strimler. Del resten av brokkolien i passe små buketter. Skjær vårløk i biter. Varm litt olje i wokpannen. Ta kjøttet ut av marinaden, og stek/kok kjøttstrimlene i oljen til de har skiftet farge.

Tilsett brokkolistilker og vårløk, og stek i 1 minutt. Ha i resten av marinaden, litt vann hvis det er tørt, samt brokkolibuketter og sukkererter. Kok i 1-2 minutter. Ha i bønnespirer rett før servering. Ha det over på fat, og dryss litt ristede sesamfrø over. Server resten ved siden av, sammen med ris.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!