Dagens rett: Svinewok
En smaksbombe av en wok!
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
350 g ytrefilet av svin
5 ss sesamfrø
2 ss olje
250 g brokkoli
200 g sukkererter
3 stk. vårløk
100 g bønnespirer
3 ss vann
Marinade:
3 ss honning
2 ss soyasaus
1 ss tomatpuré
½ ss finrevet fersk ingefær
Fremgangsmåte:
Skjær svinefileten i strimler, ca. 1/2 cm tykke. Smelt honningen litt, og bland sammen marinaden. Legg kjøttstrimlene i, og la det stå kjølig i 1 time. Rist sesamfrø i tørr panne på middels temperatur til de har fått farge. Sett dem til avkjøling.
Skjær stilkene av brokkolien, og skrell den før de deles i 1/2 cm tykke strimler. Del resten av brokkolien i passe små buketter. Skjær vårløk i biter. Varm litt olje i wokpannen. Ta kjøttet ut av marinaden, og stek/kok kjøttstrimlene i oljen til de har skiftet farge.
Tilsett brokkolistilker og vårløk, og stek i 1 minutt. Ha i resten av marinaden, litt vann hvis det er tørt, samt brokkolibuketter og sukkererter. Kok i 1-2 minutter. Ha i bønnespirer rett før servering. Ha det over på fat, og dryss litt ristede sesamfrø over. Server resten ved siden av, sammen med ris.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 06/11 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.