Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

700 g flatbiff av storfe eller stek
2 ss margarin til steking
1 stk. løk
2 stk. gulrot
1 stk. persillerot
5 stk. knuste einebær
4 dl vann
200 g frisk sjampinjong
5 ss seterrømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
2 ss solbærsaft
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket timian

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i terninger.

2. Brun kjøttet i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.

3. Skjær løken i båter. Gulrot og persillerot skjæres i skiver. Ha det i gryten sammen med knust einerbær.

4. Ha i vann. La det få et oppkok og trekke i ca. 30 minutter.

5. Stek soppen i en stekepanne og ha det i gryten. Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Hell det over i gryten sammen med soldbærsaft, salt, pepper og timian.

6. La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter.

Servers med kokte poteter og tyttebær.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!