Dagens rett: Bestemors eplekake

Denne kaken smaker nydelig, bruk gjerne norske epler!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 12


Ingredienser:

4 stk. eple , syrlige
5 ss sukker
2 ss malt kanel
200 g smør , romtemperert
200 g sukker
4 stk. egg , romtemperert
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker

Fremgangsmåte:

Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.

Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.

Forvarm ovnen til 180 ºC.

Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.

Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.

Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.

Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca 50 minutter.

Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 17/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også