Dagens rett: Løksuppe

Varmende høstmat som enkelt kan bli til en romantisk middag.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 stk. løk
2 ts tørket timian eller en kvist frisk timian
2 ss smør
1 l kyllingkraft
2 dl hvitvin
1 stk. laurbærblad
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
4 dl vellagret ost revet
4 skive loff

Fremgangsmåte:

I stekeovn 250 °C i 6-8 minutter

Rens og del løken i to og skjær tynne skiver.

Varm smør i en stor kjele. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken blir blank, løken skal ikke bli brun. Tilsett hvitløk og timian mot slutten.

Tilsett kraft og vin. Kok opp og la suppen trekke 30 min. Smak til med salt og pepper.

Bruk et glass og stans ut loffen i runde former. ( Pepperkakeformer er også fint!) Fordel suppen i ovnssikre porsjonsskåler, legg loffskivene over og dryss over rikelig med ost. Gratineres til osten er blitt gyllen.

Tips! Serveres med fersk godt brød, gjerne valnøtt- eller olivenbrød. Om du ønsker kan dijonsennp tilsettes i løken rett før kraften tilsettes. Det gir en god smak.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også