Dagens rett: Bestemors ertesuppe
Tradisjonell ertesuppe kokt på spekeknoke er super høstmat.
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
1 stk. knoke av fenalår eller spekeskinke
200 g gule erter
1 stk. løk i biter
1 stk. purre
2 stk. gulrot
1 stk. knollselleri (sellerirot) i små biter
2 l vann
Fremgangsmåte:
1. Legg ertene i vann over natten. Hell av vannet før du begynner med forberedelsene.
2. Kok opp knoken, erter, løk og selleri i 2 liter vann. Ha i timian og la alt småputre i 2-3 timer.
3. Tilsett gulrøtter og purre i skiver når det er 20 minutter igjen av koketiden.
4. Ta opp knoken og skjær av kjøttet som du har tilbake i suppen. Spe gjerne på med litt annen spekemat. Serveres med poteter og flatbrød.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 04/10 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.