Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

6 stk. kyllingbryst (med skinn og vingeben)
4 ss frisk estragon
4 stk. rødbete
500 g sopp (kantareller, steinsopp, sjampinjong)
1 stk. sjalottløk
1 båt hvitløk
2 ts buljongpulver blandet ut med 2,5 dl vann
2 dl melk
1 dl matfløte
smakes til med salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skjær noen snitt i skinnet på kyllingen og stikk inn kvister med estragon. Legg kyllingbrystene i en smurt ildfast form, pensle med olje og dryss på salt og nykvernet pepper. Sett formen inn i ovn på 180 °C og stek i 20-30 minutter.

Bruk halvparten av soppen til å lage soppskum/-saus. Rens og børst av sand og jord og del opp i små biter. Surr soppen lett i en panne med smør sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk. Spe med buljong og la det koke litt inn. Tilsett melk og fløte og smak til med salt og pepper. Kok opp og bruk en stavmikser til å skumme opp sausen like før servering.

Resten av soppen stekes lett i en panne og servers sammen med kyllingbrystet og kokte små rødbeter. Rødbeter trenger å koke i ca. 1 time. Retten kan danderes på fat eller tallerkener.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med www.mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!