Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 3


Ingredienser:

400 g kyllingkjøttdeig
1 ss smør
1 ss olivenolje
1 stk. finhakket løk
3 båt finhakket hvitløk
2 stk. gulrot i biter
1 stk. finhakket rød chili
1 boks knuste, hermetiske tomater
2 stk. laurbærblad
4 dl vann
2 stk. kyllingbuljongterning
1 boks hermetiske røde bønner
1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
salt og kvernet pepper
2 ss hakket kruspersille

Tilbehør:
1 boks salsa
1 beger lettrømme
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
2 stk. jalapeno

Fremgangsmåte:

Varm halvparten av smøret og oljen og stek kjøttdeigen. Legg den over i en stor gryte.

Varm resten av smøret og oljen og fres løk, hvitløk, gulrot og chili. Legg det over i gryten og tilsett vinen. Kok opp og la det hele koke 2-3 minutter.

Tilsett hakkete tomater, laurbærblad, vann og buljongterning. La det hele småkoke i 8-10 minutter.

Skyll bønnene godt og la dem renne av. Tilsett dem i gryten og kok opp slik at alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Dryss over grovhakket persille ved servering.

Server med tilbehøret og ferskt brød eller ris.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!