Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

500 g rå scampi
2 ss smør
6 stk. vårløk
2 båt hvitløk
200 g frosne erter
3 dl kremfløte
salt og pepper
2 ss bladpersille , finhakket
500 g pastasløyfer

Fremgangsmåte:

1. Rens scampiene og lag et snitt langsmed ryggen og fjern den sorte strengen.

2. Varm litt av smøret i en stekepanne. Stek scampiene ved middelsvarme i to til tre minutter til de har skiftet farge. Sett scampiene til side.

3. Finhakk hvitløken og finsnitt vårløken. Surr det hele sammen med ertene i resten av smøret i en kjele ved middels varme under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsett kremfløte og la det hele stå å småkoke til sausen begynner å tykne. Ha scampiene tilbake i sausen og la det stå og surre i ytterligere 1 minutt. Smak til med salt og pepper.

4. Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen. Serveres med et dryss hakket persille.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!