Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

ca. 600 g skinkebiff skåret i 8 tynne skiver
8 skive spekeskinke
8 blad frisk salvie
ca. 3 ss smør
2 ½ dl tørr hvitvin
1 ts nykvernet pepper
8 stk. tannpirkere
1 pk. frisk spinat (ca. 250 g)
1 båt hvitløk
1 ss smør
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

1. Bank skinkebiffene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver biff, fest med tannstikker.

2. Stek biffene på middels varme i 3 minutter på hver side. Kverne over pepper. Ta dem ut av stekepanna og hold dem varme under lokk.

Spinat:

3. Smelt smør i en kjele. Ta en hvitløksbåt på en gaffel og la den steke litt rundt i panna før du har i spinaten. Dette for å gi passe hvitløksmak. Damp spinaten i 2 minutter.

Saus:

4. Kok opp hvitvin, og la den koke inn i 4-5 minutter. Pisk inn 1-2 ss smør i vinsausen og smak til med salt og pepper.

Server saltimbocca med dampet spinat, vinsaus og brød.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!