Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 ½ kg blåskjell
1 dl hvitvin tørr
1 dl kremfløte
1 båt hvitløk
3 stk. sjalottløk
1 stk. gulrot
100 g usaltet meierismør
3 ss kruspersille
2 ts sitronsaft
½ ts salt

Fremgangsmåte:

Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

Kok opp hvitvin, fløte og presset hvitløk. Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til. Ha skjellene over i et fat/bolle. Kok opp kraften og tilsett grønnsaker i terninger. Pisk inn smøret og smak til med salt og sitronsaft. Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.

Server med sprøstekte pommes frites.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!