Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. kyllingfilet
2 båt finhakket hvitløk
1 ss grov sennep
2 ss balsamicoeddik
1 ss olje til steking

1 stk. sitron i båter

Potetsalat med yoghurt og mynte:
1 kg ferskpotet (nypotet)
2 båt finhakket hvitløk
2 dl matyoghurt
ca. 1 ½ ss sitronsaft
1 ts sukker
3 stk. finsnittet vårløk
½ potte hakket frisk mynte

Fremgangsmåte:

Skjær kyllingfiletene på langs. Rør sammen hvitløk, sennep og balsamico og legg i kyllingfiletene. Vend dem så de blir dekket av marinade, og la dem ligge i minst 20 minutter.

Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Avkjøl. Bland yoghurten med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetene og bland forsiktig. Pynt med mynteblader og snittet vårløk.

Varm olje i en stekepanne og stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekt, ca. 3-4 minutter på hver side. Dryss over flaksalt og nykvernet pepper og server kyllingstrimlene med potetsalat og sitronbåter.

Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!