Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 stk. løk
4 stk. potet
2 stk. gulrot
1 stk. grønn squash
1 stk. purre
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
3 stk. tomat
2 l hønsebuljong (utblandet)
125 g pastaskruer
4 stk. kyllingfilet
1 boks hermetiske kikerter
4 stilk sitrontimian
salt og nykvernet pepper

Tilbehør
ca. 3 ss pesto
4 ss nyhøvlet parmesan

Fremgangsmåte:

Skrell og skjær grønnsaker og poteter i terninger. Skjær purre og selleri i ringer. Skåld tomatene og fjern skinn og kjerner. Skjær fruktkjøttet i store biter. Kok pastaen og skjær kyllingkjøttet i strimler.

Fres løken raskt i litt olje. Tilsett grønsaker og buljong og la det småkoke noen minutter. Ha i kyllingkjøtt, kikerter og pasta og tomater. La suppen småkoke til alt er mørt og gjennomvarmt. Smak til med hakket sitrontimian, salt og pepper. Server suppen god og varm med parmesan og en skje pesto i suppebollen.

Hjemmelaget pesto smaker ekstra godt. Lag gjerne en stor porsjon som kan oppbevares på glass.

Pesto:
2 store potter basilikum
5 ss pinjekjerner
5-6 båter hvitløk
100 g revet parmesan
ca. 2 1/2 dl olivenolje
salt og nykvernet pepper

Rist pinjekjernene lett i en panne. Mos alt i en matprosessor og tilsett olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!