Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: forholdsvis lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

600 g biffkjøtt i terninger av ytrefilet, entrecôte eller flatbiff
2 ss margarin /olje til steking
2 stk. grønn squash
200 g aspargesbønner eller babyasparges
4 dl kjøttbuljong (utblandet) /kraft
1 dl rødvin (kan sløyfes)
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss maisennamel utrørt i litt kaldt vann

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i litt store terninger og squash i halve skiver. Asparges eller bønner kan brukes hele.

2. Brun kjøttet raskt i panne, ca. 2-3 minutter. Kjøttet kan godt være rosa inni. Brun små porsjoner av gangen og legg så kjøttet tilside.

3. Fres grønnsakene i middels varm panne, tilsett buljong/kraft og rødvin og bland inn kjøttet.

4. Kok opp og jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med krydder.

Serveres med kokte poteter, stekte poteter eller ris. Om ønskelig kan man bruke rødvinssaus fra pose.

Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!