Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

Ca. 800 g indrefilet av svin
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss olje til steking
1 beger kremost med urter eller naturell
2 ss crème fraîche
1 båt hvitløk, finhakket
1 ts tørkede urter
4 plate frossen butterdeig
1 stk. egg til pensling

Smørstekte grønnsaker:
2 ss margarin til steking
1 stk. løk i skiver
Ca. 10 stk. frisk sjampinjong delt i båter
1 stk. rød paprika i strimler
1 stk. gul paprika i strimler
½ stk. grønn squash i halve skiver
Ca. 100 g sukkererter
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts soyasaus

Fremgangsmåte:

1. Varm stekeovnen til 200°C. Legg butterdeigsplatene utover på benken og la de tine i ca. 15 minutter.

2. Del svinefileten i 4 like store biter. Dryss over salt og pepper. Brun dem raskt i en panne og legg til side.

3. Kjevle butterdeigen til 4 leiver som er store nok til å pakke kjøttet inn i. Legg et kjøttstykke på hver leiv. Bland kremost, creme fraiche, hvitløk og urter og fordel kremen på kjøttet. Visp egget og pensle deigkanten, pakk så kjøttet inn. Legg pakkene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle overflaten med egg og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

4. Smelt margarin i en stor panne og ha i de ferdig kuttede grønnsakene. La de surre under omrøring til de blir myke. Smak til med salt, pepper og soyasaus.

Server svinefileten og de smørstekte grønnsakene med ovnsstekte potetbåter.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!