Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4 som tilbehør, 2 som hovedrett


Ingredienser:

120 g nudler (eggnudler)
120 g små frisk sjampinjong
2 stk. store gulrot
2 stk. grønn squash
2 stk. vårløk
120 g hericots verts (grønne bønner)
½ stk. kinakål
2 ss olje

Saus:
1 ts finrevet fersk ingefær
1 stk. finhakket rød chili
2 ss soyasaus
2 ss sherry
1 ts sukker
2 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte:

Tilbered nudlene etter anvisningen på pakningen. Skjær sjampinjong i båter gjennom hatt og stilk. Del gulrøtter i strimler, squash og vårløk i biter og bønner i to. Skjær kinakål i strimler. Stek soppen i 1 ss varm olje til den har fått lys brun farge, og ta den ut. Stek gulrot i 1 minutt, tilsett squash og vårløk, og stek videre i 2 minutter. Tilsett bønner, kinakål og sopp og stek videre til kålen faller litt sammen og er gjennomvarm.

Bland sausen og hell den over (bruk gjerne brunt sukker istedenfor hvitt og eplejuice istedenfor sherry). La det syde i ca. 1 minutt.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!