Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Lammekjøttboller



Ingredienser:

2 skive loff uten skorpe
4 ss melk
400 g lammedeig eller kjøttdeig
150 g cottage cheese
1 stk. rødløk
1 båt hvitløk
1 stk. egg
1 ts salt
1 krm pepper nykvernet
2 ss bladpersille finhakket
1 ts garam masala
2 ss smør

Fremgangsmåte:

Kutt loffskivene i terninger og ha de i melken. La det trekke i et par minutter. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør til alt er godt blandet. Form massen til små kjøttboller. Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter.

Bulgursalat



Ingredienser:

200 g bulgur
2 ss smør
½ ts salt
2 båt hvitløk
saften av 1 stk. sitron
2 ss bladpersille finhakket
2 ss frisk timian finhakket
salt og pepper nykvernet

Fremgangsmåte:

Tilbered bulgur etter anvisningen på pakningen. Tilsett smør, finhakket hvitløk, og sitronsaft, mens bulguren er varm. Avkjøl bulguren og tilsett finhakket frisk, persille og timian. Smak til med salt og pepper.

Yoghurtsaus med tomat



Ingredienser:

1 ss smør
2 båt hvitløk
½ ts spisskummenfrø
3 dl matyoghurt
½ ts paprikapulver
2 stk. klase tomat
4 stk. vårløk
2 ss frisk mynte finhakket
salt og pepper nykvernet

Fremgangsmåte:

Varm smør i en kjele tilsett finhakket hvitløk og spisskummenfrø. La det surre på svakvarme i ca. 2 minutter.

Ta kjelen av platen og la blandingen bli kald.

Hell matyoghurt i en bolle. Tilsett hvitløkblandingen og parikapulver og rør godt.

Ha i finhakket tomat, vårløk og mynte, og smak til med salt og pepper. La sausen stå kaldt i noen timer eller natten over.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!