Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 stk. liten squash
1 stk. rød paprika
½ stk. blomkål
2 stk. gulrot
2 stk. rødløk
2 ss olivenolje
2 ss strimlede soltørkede tomater
1 dl sorte oliven
8 båt skrelte hvitløk
15 blad friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian)
2 ss balsamicoeddik
salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær squash og paprika i mindre biter. Rens blomkål, skrell gulrøttene og løken og skjær alt i biter. Sett ovnen på 200 grader C.

2. Varm opp olje i en stekepanne og stek grønnsakene til de begynner å få en fin farge sammen med de soltørkede tomatene og oliven. Strø på salt og pepper.

3. Legg alt over i en ildfast form sammen med hvitløken og bak formen i ovnen i ca. 20 minutter på nederste rille.

4. Finhakk og bland urter og balsamicoeddik og hell over formen med grønnsakene når de er ferdig stekt.

5. Server de varme grønnsakene alene eller som tilbehør.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!