Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

ca. 600 g kalkunbiff (dvs. 150 g per person)
smør til steking
salt og kvernet pepper

Lime, chili og koriandersmør:
125 g smør
finrevet skall av 1 stk. lime og litt saft
½ stk. finhakket rød chili (renset for frø)
2 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte:

Kryddersmør kan lages ferdig i god tid på forhånd. Rør ingrediensene sammen til en jevn blanding. Rull den eventuelt i papir eller folie og sett det kjølig.

Stek kalkunfiletene ca. 2-3 minutter på hver side (tiden kan variere med tykkelsen på kalkunbiffen). Ikke snu dem før de har gyllenbrun stekeskorpe. Ha en liten klatt kryddersmør på hver kalkunbiff ved servering. Salat og ovnsstekte potetkløfter er godt tilbehør.

Ovnsstekte potetkløfter:

Skrubb potetene og skjær dem i kløfter. Legg dem i en ovnspanne. Bland dem med litt olje. Stek potetene midt i ovnen ved 250 °C i ca. 20 minutter. Vend kløftene og dryss salt over. La dem stå i ovnen i ytterligere ca. 15 minutter, til de er gyllenstekte og møre.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!