Dagens middagstips: Roastbiffsalat
Som lunsj eller et hyggelig måltid om kvelden, smaker denne salaten kjempegodt. Kan selvsagt lages med annet kjøttpålegg eller middagsrester også.
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
300 g roastbiff i tynne skiver
12 stk. cocktailtomat
2 stk. appelsin i skiver
1 stk. liten rødløk
1 stk. ekebladsalat
½ pk. ruccula
Dressing:
2 ss god olivenolje
2 ts balsamicoeddik
1 båt knust hvitløk
godt med pepper
Fremgangsmåte:
Skrell appelsinene og skjær i skiver. Disse deles i to. Saft som renner av kan blandes i dressingen.
Visp sammen ingrediensene til dressing og smak til. Rens og vask salatene.
Fordeles pent i en salatbolle/på tallerken.
Skjær løken i strimler og tomatene i to. Legg alt pent opp, godt fordelt og slå dressingen over.
Fordel roastbiffskivene og pepre alt godt.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 01/05 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.