Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 3

Ingredienser:

4 stk. kyllingfilet
saften av 1 stk. sitron
2 ss olivenolje
1 ts malt kanel
½ ts gurkemeie
salt og pepper

Yoghurtdipp:
1 beger matyoghurt
1 stk. vasket og tørket sitron
ca. 3 ss flytende honning
4 båt hvitløk med skall
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Bland sammen ingrediensene til marinaden, legg kyllingfiletene i en plastpose og hell marinaden over. Knyt igjen og gni marinaden godt inn i kjøttet. Legg posen i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.

Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne. La den ligge til den er myk og nesten svart under. Avkjøl og press ut saften.

Legg hvitløkbåtene i ovnen ved 180 ¿C til de er helt myke, ca. 15-20 minutter. Klem innholdet ut på en asjett og finmos dem. Bland sitronsaft og hvitløk inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.

Ta kyllingfiletene ut av posen og tørk av marinaden. Grill filetene 5-7 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.

Server filetene med grillede grønnsaker, yoghurtdipp og ferskt brød.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!