Dagens rett: Sommerens ostesalat
Denne salaten ser nesten ut som en blomsterbukett, og smaker like godt som den ser ut!
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4
Ingredienser:
½ stk. issalat, finsnittet
½ stk. gul eller grønn squash, i biter
125 g snøfrisk naturell eller med dill eller einebær
150 g jordbær, i skiver
1 stk. gul paprika , i tynne strimler
2 dl alfalfaspirer
4 skive spekeskinke, i tynne strimler
1 dl solsikkekjerner, ristet i tørr stekepanne
1 båt hvitløk, finhakket
1 dl frisk mynte, finhakket
dressing:
3 ss olje
1 ss vineddik
125 g snøfrisk naturell eller med dill eller einebær
sukker og nykvernet pepper etter smak
spiselige blomster som pynt
Fremgangsmåte:
Legg alt til salaten pent i salatbolle. Fordel osten i klatter i salaten med to teskjeer.
Bland sammen dressingen og smak den godt til. Fordel dressingen over salaten og server med godt brød til.
Pynt salaten med vakre spiselige blomster, f.eks. blomkarse eller ringblomster.
- Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 02/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.