Dagens rett: Sommerens ostesalat

Denne salaten ser nesten ut som en blomsterbukett, og smaker like godt som den ser ut!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

½ stk. issalat, finsnittet
½ stk. gul eller grønn squash, i biter
125 g snøfrisk naturell eller med dill eller einebær
150 g jordbær, i skiver
1 stk. gul paprika , i tynne strimler
2 dl alfalfaspirer
4 skive spekeskinke, i tynne strimler
1 dl solsikkekjerner, ristet i tørr stekepanne
1 båt hvitløk, finhakket
1 dl frisk mynte, finhakket

dressing:
3 ss olje
1 ss vineddik
125 g snøfrisk naturell eller med dill eller einebær
sukker og nykvernet pepper etter smak
spiselige blomster som pynt

Fremgangsmåte:

Legg alt til salaten pent i salatbolle. Fordel osten i klatter i salaten med to teskjeer.

Bland sammen dressingen og smak den godt til. Fordel dressingen over salaten og server med godt brød til.

Pynt salaten med vakre spiselige blomster, f.eks. blomkarse eller ringblomster.



  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 02/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også