Dagens rett: Foliebakte lammekoteletter

De gamle grekerne tilberedte lammekjøttet i en lukket kule slik at ikke fienden ikke skulle oppdage matlukten. Her er kulen byttet ut med folie, men den samme gode smaken får man fortsatt.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 stk. lammekotelett evt. delt i to
3 dl olivenolje
1 stk. presset sitron
1 ss grovhakket frisk oregano
½ ss grovhakket frisk timian
4 båt finhakket hvitløk
1 beger cherrytomat
1 stk. gul eller grønn squash
150 g ekte geitost eller pecorino
4 stk. laurbærblad
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte:

1. Legg lammekotelettene i en dobbel plastikkpose, og hell olivenolje over. Tilsett deretter sitronsaft, urter, hvitløk, og pepper. Bland alt godt og la kjøttet marinere i romtemperatur i 2 timer, eller kjølig natten over.

2. Lag 4 doble aluminiumsflak ca 30x30 cm som små skåler. Fordel kjøttet i de fire formene, dryss over salt.

3. Kutt squash i terninger, ca 2,5 cm, og legg over kjøttet sammen med tomater. Riv over ost og legg et laurbærblad i hver pakke.

4. Press folien sammen slik at pakkene er helt tette. Legg de på grillen på middels varme og la det steke ca. 20-30 minutter til kjøttet er mørt og osten er smeltet.

Server med for eksempel hvitløksbaguetter til. Legg en hvitløksbaguett i dobbelt lag folie og legg den på grillen, ved middels varme. La den ligge ca 5-10 minutter til smøret er smeltet.

Denne saken ble første gang publisert 20/06 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også