Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Porsjoner: 4


Ingredienser:

800 g ytrefilet av svin

Fyll:
12 stk. soltørkede tomater
2 ss kapers
2 stk. sjalottløk
2 ss finkuttet sorte oliven
2 ss kuttet frisk basilikum

Fremgangsmåte:

1. Finkutt de soltørkede tomatene og fres det raskt i olje sammen med løken. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene og smør dette utover fileten.

2. Legg ytrefilet på benken og skjær et tynt lag - omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom. Snu fileten og gjør det samme, men på motsatt side, slik at fileten kan trekkes ut i et sammenhengende stykke som nå er blitt tre ganger så bredt.

3. Ha på salt og pepper og smør fyllet utover. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr ruladen med bomullstråd.

4. Brun kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.

5. Har du gassgrill, skru ned varmen litt og grill videre i ca. 40 minutter. Bruk steketermometer og grill til kjernetemperaturen viser 70° C.

6. Benytter du en kullgrill - plasser grillkullene over på motsatt side av der kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men heller grilles på indirekte varme under lokket.

Server med grillede grønnsaker og potetsalat

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!