Dagens middagstips: Ovnsbakt pasta

Sunn ovnsrett som smaker himmelsk!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

200 g spagetti
1 stk. eggehvite
1 ½ ss smør
½ stk. stor løk
1 båt hvitløk
400 g karbonadedeig
¼ dl rødvin
½ dl pasta tomatsaus
½ stk. hønsebuljongterning
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
½ stk. rød paprika
2 stk. tomat
1 ss bladpersille , finhakket
nykvernet salt og pepper
Ostesaus:

1 ss smør
1 ss hvetemel
1 ½ dl melk (Lett- eller helmelk)
1 stk. eggeplomme
60 g cheddar (eller annen vellagret ost)

1 ss strøkavring

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 ºC.

Kok spagettien "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpiskede eggehviter. Mens pastaen koker varmes halve mengden smør i en stekepanne. Stek karbonadedeigen over sterk varme til den er godt brunet. Tilsett resten av smøret i en kjele og stek finhakket løk og hvitløk over middels varme til løken er blank og myk.

Tilsett den stekte karbonadedeigen, vin, pastasaus, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i kjelen. La det hele surre ved svak varme under lok i ca. 10 minutter. Rør om av og til. Tilsett finhakket frisk persille og ta sausen av varmen. Smak til med salt og pepper.

Ostesaus:

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med varm melk under stadig omrøring. La sausen småkoke, under stadig omrøring, ved sak varme i ca. 5 minutter. La sausen avkjøles litt og tilsett lettpiskede eggeplommer og revet ost.

Legg halvparten av spagettien i en dyp smurt ildfast form. Hell kjøttsausen over spagettien og legg den resterende delen av spagettien på toppen. Fordel til slutt ostesausen på toppen og dryss over strøkavring.

Stek retten i 40 minutter.

Serveres gjerne med en grønn salat og dressing.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 31/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også