Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. kyllingfilet
3 ss smør
2 skive bacon
1 båt hvitløk
250 g frisk sjampinjong
1 cl hvitvin (kan erstattes med eplejuice)
2 dl kremfløte
4 stk. vårløk
400 g båndspagetti (fettuccine)
30 g parmesan , revet

Fremgangsmåte:

1. Skjær kyllingkjøttet i tynne strimler. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side. Skjær baconet og sjampinjongen i skiver og finhakk hvitløken. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca. 2 minutter.

2. Tilsett vinen og la den koke inn til halv mengde. Rør inn kremfløte, finsnittet vårløk og kyllingkjøttet og kok opp. La det hele småkoke i to minutter. Smak til med salt og pepper.

3. Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og pastaen blandes med pastasausen. Dryss over nyrevet parmesan og server med en grønn salat.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!