Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 ½ ss smør
6 ss hvetemel
4 ½ dl helmelk
1 ts salt
½ ts malt muskat
450 g vellagret ost revet
7 stk. egg
1 ss smør

Fremgangsmåte:

Stekes ved 180 grader i ca 50 minutter

Smelt smør ved middels varme i en mellomstor kjele. Tilsett hvetemelet og rør inn smøret med en visp.

Spe gradvis med melk under omrøring. Rør til sausen tykner og får en glatt og tykk konsistens. La sausen småkoke under omrøring i ca 5 til 7 minutter. Pass på at du rører godt i bunnen av kjelen slik at sausen ikke brenner seg fast.

Smak til sausen med salt og muskatnøtt.

Tilsett osten og rør til osten er smeltet. Ta kjelen av platen og la stå i et par minutter til ostesausen har kjølnet litt.

Skill eggene. Rør eggeplommene i ostesausen.

Pisk eggehvitene i en helt ren bolle med en håndmikser eller med en ballongvisp for hånd.

Rør ca. 1 ss eggehvite inn i sausen for å gjøre den litt løsere og for at det blir enklere å skjære inn eggehvitene. Skjær resten av de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sausen med en slikkepott eller en skje. Pensle sufflé form som rommer ca 2,5 liter med smør. Hell røren i formen og stek suffléen på nesten nederste rille i forvarmet ovn ved 180 grader i 50 minutter.

Motstå fristelsen til å åpne ovnsdøren før det er mer en 5 minutter igjen av steketiden, ellers kan suffléen falle sammen.

Server straks med en grønn salat og godt brød.

Husk det er alltid gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!