Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

ca. 200 g byggryn (bløtlegges gjerne dagen før)

4 stk. kalkunbiff
ca. 4 ss smør til steking
salt og pepper

Saus:
1 stk. finhakket rødløk
4 ss finhakket fersk ingefær
2 båt finhakket hvitløk
4 ss sukker
2 dl soyasaus
saften av 1 stk. sitron
kjerner fra 2 stk. granateple

8 ss hakket bladpersille
ca. 6 ss olivenolje

Salat:
ruccula, red rhubarb og feltsalat blandet

Fremgangsmåte:

Kok byggrynene i vann 20-30 minutter, til de er myke, men fremdeles har litt motstand.

Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør i 3-4 minutter på hver side. Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter.

Lag saus av stekefettet fra biffene. Tilsett rødløk, ingefær, hvitløk og sukker i stekepannen og la det surre i ca. 1 minutt. Ha i soyasaus og sitronsaft. La det hele få et kjapt oppkok. Ha i halvparten av granateplekjernene.

Sil av vannet som eventuelt er igjen på byggrynene. Vend inn hakkede krydderurter og olje like før servering.

Server kalkunbiffen med salat, saus og byggryn. Pynt med resten av granateplekjernene.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!