Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

75 g valnøttkjerner
500 g tagliatelle
400 g kyllingfilet
50 g smør
150 g frisk grønn asparges
150 g blåmuggost
½ dl kremfløte
100 g parmesan, til servering

Fremgangsmåte:

Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 grader i 5 minutter.

Mens vannet til pastaen koker opp, kuttes kyllingfiletene i tynne skiver og stekes i varm panne med litt smør. Sett til side.

Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesene eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Del apargesene i mindre biter.

Kok pastaen all dente i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Følg anvisningen på pakken for koketid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.

Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte. Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett det stekte kyllingkjøttet de to siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!