Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

300 g makaroni
2 ss smør
4 stk. kyllingfilet
4 ss smør
1 stk. løk
1 stk. gulrot
3 skive bacon
1 stk. grønn squash
1 boks hermetiske tomater
1 ts sukker
2 ss frisk basilikum , finhakket
2 dl crème fraîche
salt og pepper
200 g cheddar eller lignende ost

Fremgangsmåte:

Kok makaronien "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil og tilsett 2 ss smør under omrøring.

Mens pastaen koker kjæres kyllingkjøttet i små terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved sterk varme. Sett kjøttet til side.

Finhakk løken, kutt gulroten og baconet i små biter og skjær squashen i terninger. Stek det hele i resten av smøret ved middels varme under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter.

Bland pasta, kylling, tomatsausen og crème fraîche. Smak til med salt og pepper. Fordel i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek i 15 minutter ved 190 ºC eller til retten har en gyllen farge.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!