Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

3 dl hvetemel
100 g smør
1 stk. egg
75 g spekeskinke
¼ stk. grønn squash
2 ½ dl jarlsberg
3 ss hakket bladpersille
4 stk. egg
3 dl kaffefløte

Fremgangsmåte:

I ovn ved 200 °C i ca. 20 minutter

Smuldre smør og mel, tilsett egg. Elt paideigen godt samme, gjerne i food-pocessor. La den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Del deigen i 8 jevnstore emner og klem dem ut i formene. Skjær spekeskinke og squah i strimler, riv osten og fordel det i formene. Dryss bladpersille over.

Visp sammen egg og kaffefløte og over fyllet.

Stek quichene midt i ovnen til de er faste og gylne.

Server dem varme, gjerne med en liten salat.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!